הראשל"צ הרב יצחק יוסף העביר אתמול (שלישי) שיעור לתלמידי בית המדרש ב"מרכז אקדמי לב" שעסק בנושאי הלכה, תורה ומדע.
במהלך שיעורו התייחס הרב יוסף לרצון מצד גורמים בפוליטיקה לבטל את משרת הראשון לציון, "הראשון לציון הינו תפקיד שכבר קיים 380 שנה, ואסור בתכלית לבטל מסורת חשובה זו. אם רוצים לחסוך ולבטל תקן, יש לבטל את תפקיד הרב הראשי ולהשאיר את הראשון לציון".
"הרב קוק הקים את הרבנות הראשית, הוא פנה אל הראשון לציון דאז, ושאל אם יהיה מוכן שיהיה לצידו רב אשכנזי. גדול השלום. הוא הסכים", סיפר הרב יוסף, "לכן, אם רוצים לבטל את התפקיד, יש לבטל את מה שהתחדש באחרונה ולא את מסורת של מאות שנים".
בסיכום דבריו קרא הרב יוסף לתלמידי בית המדרש ב''מרכז אקדמי לב'', ללמוד הלכה למעשה ולתרגם את הלימוד למעשים בפועל.
פרופ' חיים סוקניק, נשיא המרכז האקדמי לב אמר: "כבוד גדול הוא לנו לארח בבית המדרש את הראשון לציון לשיעור תורני מיוחד עבור התלמידים. אנו מקפידים להזמין רבנים לשאת דברים ולתת שיעורים אצלנו, וחשוב שתלמידי בית המדרש יבינו את חשיבות הלימוד ומקומו בעם היהודי. שיעור זה הוא המשך מסורת ארוכה אצלנו, ואנו נקפיד להמשיך בה ולדבר עוד על החיבור שבין תורה ומדע".