פלסטינים ופעילי שמאל קיצוני עוקרים עצי זית
(צילום: מחלקת ביטחון - תקוע)

פעילי השמאל הקיצוני ואנרכיסטים מגיעים מידי שבת ליישוב תקוע , עוקרים עצים ומעוררים מהומות.

מזכיר היישוב, אריה חסקין, אומר בשיחה עם ערוץ 7 כי מדובר בקומץ שמסית ערבים מהכפר הסמוך, "אנחנו ביחסים טובים עם השכנים הערבים, הם מסיתים אותם נגדנו, מגיעים ועוקרים עצים, מדובר כאן באדמות מדינה בתוך קו כחול".

לדבריו יש להם את השמות והתמונות של המפגינים אך המשטרה והצבא נוקטים יד רכה מדיי כלפי הפורעים, "לפני מספר שבועות הם עקרו עצים במטעים של התושבים, הצבא היה שם אך לא מנע את העקירה, צילמנו את העקירות ורואים בדיוק מי עשה את זה. אנחנו יודעים לזהות את הערבים מהכפר והגשנו תלונות במשטרה, אך עד כה לא בוצעו מעצרים וחקירות.

"הם גם מנסים לחרוש חלק מהאדמות כדי לטעון אחר כך לבעלות, הם מנצלים את העובדה שזו שבת ותושבי תקוע נחים", מעיד חסקין.

על רקע ההתנכלויות, תקוע מוסיף לקלוט מתיישבים חדשים. "שילשנו את עצמנו בעשור האחרון, הביקוש גדול מאוד גם בשל האופי המיוחד של היישוב - דתיים וחילונים גרים ביחד, זה נותן תחושה של פתיחות, לא מסתכלים מי דתי ומי חילוני, כל אחד נוהג כפי שהוא מחליט אך התחושה מאוד קהילתית".