איילת שקד
איילת שקדצילום: פלאש 90

יושבת ראש סיעת הבית היהודי, איילת שקד, נבחרה על ידי מגזין גלובס לאחת הנשים המשפיעות במדינה לצדן של נשים משפיעות כגון עופרה שטראוס, אילנה דיין ויעל גרמן.

ח"כ שקד אמרה בתגובה, כי "היה מחמיא מאד ונעים לשמוע שנבחרתי להיות אחת הנשים המשפיעות של גלובס, לצד נשים חזקות, חכמות, אמביציוזיות ואיכותיות".

לדבריה, "זהו פרויקט חשוב, המעודד נשים לשאוף להגיע לתפקידי מפתח ולייצר חברה שוויונית יותר".

"אני מקווה שבכל שנה תגדלנה מספר הנשים המשפיעות המייצגות את מחנה הימין בפוליטיקה, בתקשורת, במערכת המשפט ובאקדמיה", הוסיפה.

שקד היא בעלת תואר B.Sc בהנדסת חשמל ומדעי המחשב מאוניברסיטת תל אביב, היא נשואה לטייס קרב, אם לשני ילדים, ומתגוררת גם כיום בשכונת ילדותה, שיכון בבלי.

בשנים 2006 – 2008 שימשה שקד כמנהלת לשכתו של בנימין נתניהו, עת כיהן כראש האופוזיציה‏. במרץ 2008 פרשה מלשכתו של נתניהו. בתחילת שנת 2010 הקימה יחד עם בנט, את תנועת "ישראל שלי" , תנועה לעשיית ציונות והסברה באינטרנט, וועמדה בראשה עד מאי 2012.