ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, יצא הבוקר (ראשון) לארה"ב במטרה להשיב לנאומו התקיף של אבו מאזן.
"בנאומי בעצרת האו"ם אני אהדוף את כל השקרים שמוטחים כלפינו ואני אומר את האמת על המדינה שלנו ועל החיילים גיבורים של צה"ל, הצבא המוסרי ביותר בעולם", אמר הבוקר.
"אחרי נאום ההונאה של נשיא איראן ונאום ההסתה של אבו־מאזן אומר את האמת של אזרחי ישראל מול כל העולם", אמר אמש נתניהו. "בנאומי בפני עצרת האו"ם ובכל מפגשיי אייצג את אזרחי ישראל ואהדוף בשמם את ההשמצות והשקרים שמוטחים כלפי המדינה". מחר צפוי נתניהו לנאום בפני העצרת הכללית של האו"ם.
נתניהו ינסה במהלך השבוע לבלום את ההסכם המתגבש בין המעצמות לבין איראן סביב תוכנית הגרעין של האייתוללות. נתניהו מתנגד בתוקף לכל ניסיון להרפות את הלחץ הדיפלומטי על איראן או להסיר את הסנקציות הבינלאומיות מעליה.
ביום רביעי אמור נתניהו לפגוש בוושינגטון את נשיא ארה"ב שאמר בימים האחרונים כי "הסטטוס קוו בעזה ובגדה המערבית לא יוכל להימשך. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להסתלק מהמאמץ הזה להביא שלום, בעיקר כאשר רקטות נורות על ישראלים חפים מפשע או כאשר ילדים פלסטינים משלמים בחייהם בעזה".

