
השר לביטחון הפנים, ח"כ יצחק אהרונוביץ', ומפכ"ל המשטרה, הגיעו היום (שלישי) להסכמה כי לא ינהלו יותר דיון פומבי בסוגיית מינוי המפכ"ל הבא.
השניים קיימו הבוקר פגישת עבודה בארבע עיניים בלשכת השר בתל אביב, זאת על רקע הפרסומים על המחלוקת שהתעוררה בין השניים סביב הנושא. השניים הסכימו כי דיון על אודות זהותו של המפכ"ל העתידי אינו רלוונטי כעת.
"הפגישה התקיימה ברוח טובה ובמסגרתה סוכם כי לא יהיה יותר דיון פומבי בסוגיית מינוי המפכ"ל", נכתב בהודעת המשטרה לאחר הפגישה.
עוד נמסר כי "השניים הסכימו כי למשטרה ישנם כעת אתגרים רבים בדגש על הלחימה בכל סוגי הפשיעה והעבריינות, ובניסיונות הפרות סדר של ארגונים עוינים וכי כל עיסוק תקשורתי כזה או אחר בנושא זה יש בו כדי לפגוע ביכולת של המשטרה על כל קציניה ושוטריה לעמוד באתגרים הללו".
השר לביטחון הפנים מתח אתמול ביקורת קשה על דבריו של מפכ"ל המשטרה המכהן שהביע את התנגדותו למינוי של מועמד חיצוני במקומו.
"אני לא רואה עין בעין. אמירה אומללה מאוד של מפכ"ל מכהן שבא לתת לי עצות". לדברי אהרונוביץ', "דברים כאלו לא צריכים להיות ולכן אני דוחה אותם ולא מקבל וטוב שהמפכ"ל יתעסק בעניינו ולא בענייני המפכ"ל הבא".
בראיון לעיתון "ידיעות אחרונות" בימים האחרונים אמר דנינו, "הסיכוי של מועמד מבחוץ ללמוד את תפקיד המפכ"ל בלי רקע משטרתי קודם לא גבוה. אני יכול להעיד על זה: לניסיון שצברתי בתפקידים קודמים היה משקל גדול בעבודה שלי כמפכ"ל."
