יאיר לפיד
יאיר לפידצילום: יונתן סינדל, פלאש 90

שר האוצר יאיר לפיד (יש עתיד), "פוצץ" את הישיבה שקיים (רביעי) עם ראש הממשלה נתניהו והשרים יעלון, בנט, כץ ואריאל שעסקה באישור תכניות בנייה ותשתיות ביהודה ושומרון.

"לא יכול לאפשר עכשיו העברת כסף לבנייה בהתנחלויות מבודדות", הודיע לפיד. 

נזכיר כי בתחילת השבוע החליט נתניהו להפסיק את הקפאת הבנייה ביהודה ושומרון ולסלול כבישים במיליוני שקלים, בתמורה לשקט פוליטי מהאגף הימני בקואליציה.

במהלך הדיון הבוקר אמר שר האוצר כי עלות המיזמים היא 300 מיליון שקלים. "אני תומך בבנייה בירושלים ותומך בסלילת כבישים לקריית שמונה אבל לא להתנחלויות מבודדות", הבהיר.

בשבוע שעבר נועד ראש הממשלה עם השר נפתלי בנט, שאיים בעבר לערער את יציבות הממשלה אם לא תיפסק "ההקפאה השקטה". בפגישה נכח גם זאב (זמביש) חבר, ממובילי ההתיישבות ביהודה ושומרוןעל פי הדיווח, בנט אמר לנתניהו כי ברור שלבני ולפיד אינם מעוניינים בבחירות ועל כן יש לנצל מצב זה על מנת לאשר בנייה בהיקף רחב.