עם תפריטים מיוחדים שכללו מנות כמו "טחינה עם מסבחה של קטניות וסויה", "פסטייה במילוי ירקות, טופו ואגוזי מלך", "סלט קינואה", "ירקות וטופו בנוסח סצ'ואן", הושקה היום (שני) יוזמת "יום שני ללא בשר" בכנסת.
התפריט המיוחד הושק במזנון הח"כים באירוע בהשתתפות יו"ר הכנסת יולי יואל אדלשטיין, ח"כ דב ליפמן (יש עתיד) יו"ר שדולת "יום שני ללא בשר" בכנסת, השרים ציפי לבני, יעל גרמן ועמיר פרץ, חברי כנסת רבים, מנכ"ל הכנסת רונן פלוט ומובילת היוזמה בישראל, מיקי חיימוביץ.
יו"ר הכנסת יולי יואל אדלשטיין אמר באירוע, כי "זוהי דוגמה לעוד מהלך 'ירוק' כחלק מהיוזמה של הכנסת להפוך לפרלמנט הירוק ביותר בעולם. מסתבר שגם ללא בשר אפשר לעשות מאכלים טעימים. אומנם אי אפשר בלי להגיש בשר בכנסת אבל יש הסכמה רחבה לאמץ את היוזמה".
ח"כ דב ליפמן אמר באירוע ההשקה, כי "זהו יום חשוב בעיקר בגלל שזהו הפרלמנט הראשון בעולם שמביא את היוזמה הזו לתוך המזנון שלו". מיקי חיימוביץ' ציינה, כי "מה שנעה היום בכנסת הוא צעד קטן עם השפעה גדולה מאד. זהו קמפיןן סביבתי חשוב ואני מקווה שמהכנסת תצא הבשורה".
השפים של חברת 'סודקסו' שהכינו את המנות המיוחדות זכו לתשואות מהנוכחים. למי שלא היה מעונין במגוון המנות הטבעוניות והצמחוניות, יכול היה בכל זאת לקבל מנת בשר במבחר מצומצם.