ישחקו השוטרים לפנינו. האם אנחנו לקראת זעזוע במועדון הכדורסל של מכבי ת"א? כבר בשבוע שעבר כתבנו כי הזעזוע יבוא בוודאות, השאלה הייתה רק מתי. לאור היכולת הדלה שלהם הערב (שני) במשחק הדרבי היוקרתי של תל אביב, נראה שמחר בבוקר נקום לשינויים רבים בקבוצה הצהובה של תל אביב.
130 שוטרים ו-210 מאבטחים איבטחו את המשחק הטעון בין שתי הקבוצות, ובכל זאת זה לא מנע מאוהדי הפועל ת"א לשיר שירי שואה בדרך אל היכל נוקיה כולל איחול ליו"ר מכבי ת"א שמעון מזרחי שיתאבד. אולי אלו כוחות השיטור, אולי זה העובדה כי האדומים הם אלו שניצחו במשחק הערב, אבל התנהגות אלימה לא הייתה בדרבי הכדורסל של תל אביב.
הפועל תל אביב פתחה את המשחק טוב הרבה יותר כשהיממה את הצהובים עם 25 נקודות מול 10 בלבד של אלופת אירופה ברבע הראשון. גודס וגרשון עוד ניסו לזעזע את שחקניהם, אבל ללא שום תועלת. הצהובים המשיכו להציג משחק התקפה חסר יצירתיות כשחוסר הביטחון שלהם השפיע אפילו על הזריקות הקלות שלא נכנסו.
מכבי ניסתה להציג לפרקים הגנה לוחצת, אבל האינטלגנציה של השחקנים באדום הסתדרה גם עם ההגנה הזו. איבודי הכדור, בעיית הריבאונדים, ובעיקר המשחק העומד הביאו את הצהובים להתרסקות של ממש.
וכאילו כל זה לא הספיק עבור גודס, גיא פניני קפטן הצהובים נקע את הקרסול וגמר את המשחק עוד במחצית הראשונה. החשש מהפציעה של פניני היא כי נפגע בעקב האכילס, פציעה שתשבית אותו לתקופה ממושכת ומעטים השחקנים שחוזרים ממנה למשחק פעיל. האם זהו סיום הקריירה של הקפטן הצהוב?
אל המחצית ירדו שתי הקבוצות כשהאדומים מוליכים - 36:18. גם השטיפה שקיבלו במחצית מצוות האימון ושמעון מזרחי לא עזרה לצהובים כשאפילו את הרבע השלישי בו הם מצטיינים בדרך כלל, סיימו בפיגור - 55:34 לזכות האורחים האדומים.
חשבתם שנגמר והנה מכבי מתעוררת? לא מכבי של השנה. האדומים המשיכו להראות עליונות על הצהובים אלופי אירופה בעונה האחרונה כשעם פתיחת הרבע הרביעי אפשר היה לראות כבר קרחות ביציעים שהיו מלאים עד אפס מקום בפתיחה.
גם גיא גודס איבד עשתונות כשהשתגע על שופט המשחק וספג הרחקה מהפרקט. גודס ירד אל חדר ההלבשה ובדרך בעט בכיסא שניצב בדרכו. מי שעמד במקומו של גודס על הקווים היה פיני גרשון המיתולוגי שבא לעזור לגודס בתחילת העונה ונראה שהציוות לא מצליח לעשות את המצופה ממנו.
בסיום האדומים מנצחים 78:58 ושריקות בוז רמות נשמעו בכל מקום שבהיכל.
היחיד שתיפקד במכבי היה דווין סמית שקלע 22 נקודות, אצל הפועל היה זה לארי אובאנון במשחק הבכורה שלו באדום כשקלע 29 נקודות ומשחק מדהים.
מכבי? כמה עוד אפשר לכתוב? זה לא רק נראה רע, זה רע. נכון שגם מכבי תל אביב של השנה שעברה ספגה רצף הפסדים מביש, אבל לא ככה. נראה שהבעיות של המועדון הצהוב אינן רק מקצועיות כי אם חברתיות. איך אומרים? צפו לבום.
האמת? אם איך שנראו שחקניו של גודס, כדאי היה לו לשקול להכניס את השוטרים למשחק. יותר גרועים משחקניו הם לא יכולים להיות.