קריספי במיוחד. עוף בשמן זית ולימון
קריספי במיוחד. עוף בשמן זית ולימוןצילום: טוב רואי

שמן זית הוא אחד מסמליו המובהקים של חג החנוכה, שכן באמצעותו התרחש הנס. המתכון הנוכחי משלב בין חמיצות הלימון לאיכות של שמן זית אמיתי.  

חומרים:
8 מנות עוף
רבע כוס שמן זית
מיץ משלושה לימונים 
(או פחות, לפי הטעם)
לימון חתוך לשמיניות
¼ כפית אורגנו
מלח ופלפל
3 שיני שום קצוצות
כפית זרעי חרדל שלמים קלויים קלות


הכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד העוף. מורחים את העוף ברוטב תוך כדי עיסויו. 
אופים בתנור בחום בינוני-גבוה עד שהעוף רך ושחום.

פורסם לראשונה בפנימה

לרכישת מנוי לחצי כאן