אוהדי בית"ר. יצאו שמחים
אוהדי בית"ר. יצאו שמחיםצילום: פלאש 90

רק ביום ראשון האחרון לאחר ההפסד המביש למכבי פ"ת בתוצאה 3:2, קראו אוהדי הצהובים שחורים למאמן הקבוצה מנחם קורצקי להתפטר. אמש (חמישי) זה כבר היה נשמע אחרת. אחרי ניצחון ראשון מזה זמן רב, סוף סוף חזרו האוהדים הירושלמים לביתם שמחים.

כבר בדקה ה-6 עלו הבית"רים על לוח התוצאות כשקלאודימיר פריירה הבריזלאי כבש בבעיטה חופשית מושלמת, במרחק של עשרים מטרים משער הפתח תקוואים. יתרון מהיר של הירושלמים, דבר שבהחלט שיחרר הרבה לחץ אצל השחקנים, הספסל ובמיוחד אצל האוהדים המתוסכלים.

החניכים של קורצקי היו היחידים שהגיעו למשחק, כששלטו במרכז המגרש והגיעו להזדמנויות רבות אותם הצליח שוער פתח תקווה, קאלה, אקס בית"ר ירושלים, לעצור. בדקה ה-34 בית"ר שוב כבשה, הפעם עם המון עזרה מקאלה. טעות איומה של השוער הפתח תקוואי איפשרה לשלומי אזולאי לכבוש מרחוק, ולבית"ר לעלות ליתרון מבטיח של שני שערים.

פתח תקווה לא הרימה ידיים ומירקו אורמוש צימק את התוצאה כעבור דקה אחת בלבד. אורמוש בעט לכיוון השער הירושלמי ונגיעה של הבלם הספרדי סזאר ארזו בכדור, הסיטה אותו אל תוך השער של קליימן שלא יכול היה לעשות דבר.

אמנם פתח תקווה עוד ניסתה להשוות את התוצאה, אבל לא היוו איום ממשי לירושלמים המקומיים. שוב מי שבלט בשורות הצהובים היה חנן ממן ששומר על יציבות לאורך כל העונה אצל בית"ר. הירושלמים הגיעו לעוד מספר של מצבים קורצים לשער, אבל קאלה השוער הפתח תקוואי הראה מדוע בגילו הוא עדיין שם דבר בכדורגל בארץ כשמיקומים וזינוקים שלו מנעו מפתח תקווה תבוסה קשה.

בדקה ה-75 גם קאלה כבר נשבר. התקפה מתפרצת של בית"ר הסתיימה עם שער נוסף לחובת פתח תקווה, כשזרקו קוראץ' החלוץ המושמץ כבש את השלישי לזכות בית"ר במשחק. אמנם השער הגיע מעמדת נבדל, אבל מי סופר? שער זה שער.

האמת צריכה להיאמר, הקבוצה של קורצקי נראית כמו יחידת קומנדו. גם כשהפסידה זה היה אחרי שהציגה משחק טוב, השחקנים שם רק צריכים מומנטום טוב ויתרון מהיר. חלוץ איכותי במהלך חלון ההעברות בעוד חודש עשוי לגרום לצהובים שחורים להיות בצמרת למעלה. 

בינתיים, מחכה להם אלופת הארץ מכבי תל אביב ביום שני הבא באצטדיון סמי עופר. תהיה המשכיות?