נפתלי בנט ואורי אריאל
נפתלי בנט ואורי אריאלצילום: מרים אלסטר, פלאש 90

צעירים בני הציונות הדתית הפיצו בימים האחרונים מכתב הפונה ליו"ר מפלגת הבית היהודי השר נפלי בנט וליו"ר מפלגת האיחוד הלאומי השר אורי אריאל הקורא לשניים להגיע להבנות מוסכמות ולהמשיך בדרך האחדות הקיימת כיום.

אחיה ברקאי (17) תלמיד הישיבה התיכונית בבית אל ופעיל חברתי שהיה בין יוזמי המכתב מספר כי התחושות שהעלו החברים סביבו בימים האחרונים הם אלו שהובילו אותו ליזום את המכתב.

"אנחנו מוטרדים מהמצב שעלול להיווצר במידה ומנהיגי המפלגה לא יצליחו להגיע להסכם אחדות. התחושה היא שאין ברירה אחרת. במידה והאחדות לא תצליח להישמר נחזור חזרה אחורה שנים רבות ביכולתנו כציבור להשפיע ולהוביל את מדינת ישראל על פי ערכי הציונות הדתית".

מתוך התחושות האלו החליטו מספר צעירים להפיץ מכתב בין ישיבות תיכוניות ואולפנות ברחבי הארץ ולהחתים עליו מאות צעירים.

המכתב הופץ במהרה ותוך שלושה ימים חתמו על המכתב למעלה מ-500 בני נוער מהציבור הדתי. רוני קצובר (17) תלמידת אולפנת רעיה בבית אל מיוזמות המכתב מספרת, "מטרתנו היא להעביר למנהיגי הציבור מסר חד וברור - אנו כדור העתיד של הציבור הדתי נתקשה לקבל כל מציאות אחרת מלבד מפלגה אחת ומאוחדת לציבור הדתי לאומי על כל גווניו. המאחד גובר על המפריד . האחדות שהייתה עד עתה העצימה את כוחנו כצעירים לפעול במסגרות השונות ולהשמיע את קולנו כציבור משמעותי וחזק בעם ישראל".

ביומיים הקרובים צפויים לחתום על המכתב עוד מאות צעירים בני הציונות הדתית, ולאחר מכן יועבר המכתב באופן אישי לכל אחד מראשי המפלגות.

נזכיר כי ביום חמישי האחרון נועדו בנט ואריאל ודנו בבחירות הקרבות והמשך דרכם המשותפת. מלשכת בנט נמסר כי ''הפגישה התנהלה באווירה טובה והשיחות ימשיכו בימים הקרובים מתוך מגמה לאחדות''.