טעים, בריא ומעוצב
טעים, בריא ומעוצבצילום: פנימה

חודש שבט מגיע ומעורר אותנו להתבונן בעולם הצומח. העצים מתחילים להתעורר ופרחי השקדייה הלבנים והוורודים מציצים מבעד לענפים האפורים והשמים החורפיים.

העשבים הירוקים מציצים מבעד לאדמה הרוויה, צומחים בטבעיות בתנועה פנימית כלפי מעלה, שואפים לשמים. צמיחה, חידוש, רעננות, כוחות חיים עולים ופורחים. מרחוק הכול נראה כמו כר דשא אחיד, אך מקרוב כל עשב ועשב יש לו שירה מיוחדת משלו.

העשב הירוק הטרי, הרענן, המופיע בנוף בתקופה הזו יכול להופיע אצלנו בבית, בזר פרחי חורף שקונים לשבת או בשתיל פרחים קטן מפנק (גם אם יודעים שהוא לא ישרוד אצלנו הרבה, הרי גם זר פרחים לא מחזיק יותר משבועיים...) או בנבטים טריים שינבטו אצלנו במטבח. 

נבטים הם צמחים צעירים חיים הצומחים מתוך קטניות ודגנים והם בעלי ערך תזונתי גבוה. הם בריאים מאוד, קלים להנבטה, מחזקים את האמונה בתהליכי הצמיחה, מלמדים אותנו את ההבדל בין בריאה ליצירה, מקנים לנו ולילדינו סבלנות ומכניסים הביתה בדרך יצירתית את האכילה הבריאה.

מומלץ להתחיל להתנסות בהנבטת עדשים ירוקות או שעועית מש. כמו שכולן אומרות: “אם הייתי יודעת שזה כל כך קל הייתי מתחילה להנביט כבר מזמן”. 

מתחילים:
משרים את העדשים במים שיכסו אותן לגמרי למשך הלילה. בבוקר מסננים את כל המים. את העדשים הרטובות מניחים בקערה ומחכים יומיים-שלושה. בכל יום מוציאים פעם אחת, נותנים שטיפה קלה מתחת לברז, מסננים היטב את עודפי המים ומחזירים לארון. כשהשורשון מבצבץ הנבטים מוכנים לאכילה, ואפשר להעביר אותם למקרר. עדשים מושרות יכולות לנבוט גם במקרר, אבל לפעמים קר להן מדי והן לא נובטות. 

רעיונות נוספים לכלים להנבטה: במסננת מעל קערה או בסיר אידוי לקוסקוס - כל יום משקים והמים מטפטפים דרך המסננת לקערה; בציפית בד - מכניסים את הקטניות, מרטיבים וסוגרים. אחרי שלושה-ארבעה ימים הכרית מתחילה להתנפח; על צלחת עם בד רטוב; בקופסת דיסק (טוב לתצפית גדילה); בתוך חצאי קליפות ביצים שמוצבות בתוך תבנית ביצים; וישנם עוד רעיונות.  מתאים לשדרוג כל סנדוויץ’, כחטיף, לערבוב עם אורז, בסלט ובמרק.

מתקן להנבטה פנימה



מתקן להנבטה מרעננת
חומרים 
   - בקבוק שתייה קלה או צנצנת
  -  רשת דקה - בד או גרב ניילון
  -  גומייה
   - עדשים ירוקות
מתחילים ליצור
חותכים את הבקבוק ומכניסים
את העדשים המושרות.  מכסים ברשת דקה או מלבישים את גרב הניילון. מחזקים בגומייה או בקשירה ומצפים בסבלנות לצמיחה. בכל יום מרטיבים מעט והופכים לשחרור עודפי המים. לאחר שלושה ימים עד שבוע הנבטים יהיו מוכנים. לאחר הגדילה מוציאים ומכניסים למתקן ההנבטה עדשים חדשים.

צלחות מעוטרות פנימה



צלחות הגשה מעוטרות.
חומרים
    -עדשים מונבטות (אפשר
גם נבטים קנויים)
    -צלחת קרמיקה 
  -  לעיטור חד פעמי:
טוש מחיק + מגבונים כמחק
  -  לעיטור קבוע: טוש עמיד במים - ארטליין או פרמננט, אלכוהול 70% לתיקונים ומחיקות 
מתחילים ליצור
לפני שמתחילים בודקים את הטוש ואת אפשרויות המחיקה שלו בצד האחורי של הצלחת. 
מציירים מסגרת חדשה לצלחת. מציירים במרכז הצלחת ציור חופשי שיתאים להגשת נבטים. מסדרים את הנבטים בצלחת.
מגישים עם חיוך. בתיאבון. 


פורסם לראשונה בפנימה

לרכישת מנוי לחצי כאן