ארוחה חלבית לחג

בלינצ'ס מוקרם במלית בטטה, מאפה פילו ויוגורט, תפוח אדמה מוקרם וקיש סלט. מתכונים חגיגיים ופשוטים להכנה לארוחת חג שלמה.

יפעת הלל , ג' בסיון תשע"ה

ארוחה חלבית לחג     -ערוץ 7
בלינצ'ס מוקרם במילוי בטטה
צילום: טוב רואי


בלינצ'ס מוקרם במלית בטטות

חומרים:

לבלינצ'ס
4 ביצים טרופות
2 כוסות חלב (או מים)
כפית סוכר
כפית מלח
½2 כוסות קמח
כף שמן
למלית
3‑4 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
50 גרם חמאה
כף שמן
1 בצל חתוך לקוביות
כוס חלב
כוס מים
מלח ופלפל 
כף צנוברים
5‑6 עלי בזיליקום קצוצים
להקרמה
מכל שמנת מתוקה
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח ופלפל

הכנה:
מערבבים את חומרי הבלינצ'ס לבלילה דלילה. מחממים מחבת ומורחים אותה במעט שמן בעזרת מברשת. מרימים את המחבת מהאש ויוצקים אליה חצי מצקת מהבלילה. מטים את המחבת כך שהבלילה תכסה את פני המחבת ומחזירים לאש. מטגנים שתי דקות, הופכים ומטגנים חצי דקה מהצד השני.

למילוי
מטגנים את הבצל בחמאה ובשמן עד להזהבה. מוסיפים בטטות, תבלינים חלב ומים.  מבשלים עד שהבטטות רכות ולא נשארים נוזלים בסיר. אם נשארים נוזלים, צריך לסנן אותם. מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים. ממלאים את הבלינצ'ס במילוי הבטטות ומניחים בתבנית. מערבבים את השמנת עם הגבינה, המלח והפלפל ושופכים על הבלינצ'ס. אופים כחצי שעה עד הזהבה.

גיוונים:
אפשר להגיש את הבלינצ'ס בלי רוטב השמנת. אפשר להחליף את הבטטות בדלעת.

מאפה פילו ויוגורט
טכניקה אחרת לשימוש בעלי פילו: במקום לבנות שכבות בצק מקמטים כל עלה לכדור. כך מתקבל בסיס פשטידה טעים, קליל וכמעט נטול שומן.

חומרים:
חבילת עלי פילו (12 דפים)
2 גביעי יוגורט, עיזים או רגיל
4 כפות עגבניות מיובשות 
בשמן זית קצוצות
200 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות זיתים שחורים קצוצים
5 פטריות שמפיניון חתוכות דק
2 ביצים

הכנה:
מניחים את העגבניות המיובשות עם השמן בקערית. מקמטים כל עלה פילו לכדור וטובלים בעגבניות. מניחים בתבנית את כל הכדורים צפופים, כך שאין מרווח ביניהם. מערבבים את היוגורט עם שאר החומרים ועם שאריות העגבניות המיובשות, ושופכים על כדורי הבצק שבתבנית. אופים כחצי שעה בחום בינוני עד שהמלית מתייצבת.

גיוונים:
ניתן לוותר על הזיתים או הפטריות.

תפוח אדמה מוקרם

חומרים:
כ‑10 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים ופרוסים דק
50 גרם חמאה
מיכל שמנת מתוקה
½ כוס חלב
שן שום
מלח ופלפל
אפשר: סלסילת פטריות 
שמפיניון פרוסות
ואפשר גם: גבינה צהובה מגורדת
הכנה:
כותשים את השום ומערבבים עם החמאה בעזרת מזלג. מורחים את החמאה בתבנית. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית כך שיחפפו זו את זו (צורת רעפים). מערבבים שמנת עם חלב, מלח, פלפל ופטריות ושופכים על תפוחי האדמה. אופים בחום בינוני כשעה. אם רוצים מפזרים גבינה צהובה על המאפה כרבע שעה לפני תום האפייה.

גיוונים:
אפשר להחליף חלק מתפוחי האדמה בבטטות. אפשר להחליף את השמנת בכוס חלב + 50 גרם חמאה מומסת (בנוסף לזו שמורחים בתבנית).

קיש סלט  
סלט רענן ומפתיע מוגש בתוך סלסילת בצק גבינה פריך. 
כאן בגרסה עם בצק פילאס, שהוא בצק עלים מעודן יותר מהרגיל. ניתן להמיר אותו בבצק פילו או בבצק פריך כלשהו.

חומרים:
לבצק
חבילה בצק פילאס - 400 גרם
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
4 כפות פרג שלם (לא טחון)
לסלט
קערה מלאה מיקס עלים ירוקים (למשל: חסה, ביבי, רוקט)
20 עגבניות שרי חצויות
2 גבעולי סלרי חתוכים
5 עלי בזיליקום חתוכים
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
2 כפות נבטי צנונית או 
עשר צנוניות חתוכות דק
2 כפות גרעיני חמנייה
לרוטב
¼ כוס מיץ לימון
כף סילאן
כפית חרדל
מלח לפי הטעם (שימו לב 
שהחרדל מוסיף מעט מליחות)
כף שמן זית
לשיפודי גבינה
200 גרם גבינת חלומי
20 זיתים שחורים מגולענים
2 גבעולי בצל ירוק חתוך 
לפיסות קטנות
כף שמן זית
הכנה:
לבצק
משטחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ומפזרים עליו את שני סוגי הגבינה והפרג.
בעזרת מערוך מרדדים את הגבינות והפרג אל תוך הבצק. חותכים את הבצק לריבועים בגודל 4x4 ס"מ. מניחים את הריבועים בתבניות שקעים כך שהשוליים גולשים מעט. אופים בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כעשרים דקות, עד שהמאפה זהוב.

לשיפודי הגבינה
מערבבים בקערה את כל החומרים, ומשהים כשלושים דקות לספיגת טעמים.
משפדים את הגבינה, הזיתים והבצל לסירוגין על קיסם שיניים. צולים בחום גבוה (220 מעלות) כשתי דקות, אפשר לצלות במחבת טפלון. לסלט מערבבים את כל החומרים לפני ההגשה.

הגשה:
את הרכבת המנה יש לעשות ברגע האחרון כדי שנוזלי הסלט לא ירטיבו את הבצק לפני הזמן.
מחלצים את קעריות הבצק מהתבנית רק כשהן קרות, ממלאים בסלט מתובל ומניחים שני שיפודים 
בכל קערית.

גיוונים:
אפשר להמיר את הקשקבל והפרמז'ן בגבינה צהובה רגילה כמו עמק. את הפרג אפשר להמיר בשומשום. במקום גבינת חלומי אפשר להשתמש בכל גבינה מלוחה שאוהבים. אפשר להכין כמאפה גדול ולא מאפים אישיים.

קיש סלט טוב רואי
מאפה פילו ויוגורט טוב רואי

פורסם בפנימה. לרכישת מנוי לחצי כאן