לשבת מתוקה גם בלי סוכר
לשבת מתוקה גם בלי סוכרצילום: פנימה

לבסיס:
200 גרם אגוזי מלך טחונים
100 גרם שוקולד לבן ללא סוכר
50 גרם חמאה
למוס גבינה:
500 גרם גבינה לבנה
(אפשר גם 3%)
½ כוס ממתיק 'כמו סוכר'
100 גרם שוקולד לבן ללא סוכר
מכל שמנת מתוקה להקצפה
שקית ג'לטין
לציפוי (אם רוצים):
חבילת ג'לי אדום ללא סוכר


הכנה:
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. אם היא לא נמסה מכניסים למיקרוגל לעשרים שניות נוספות.

מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. משטחים את העיסה בתבנית עגולה 24. מקציפים את השמנת המתוקה עם שתי כפות 'כמו סוכר'. ממיסים את השוקולד ומערבבים עם הגבינה ושאר הממתיק. מוסיפים את הקצפת לתערובת הגבינה ומערבבים בעדינות. ממסים את הג'לטין על פי ההוראות שעל האריזה ומוסיפים לתערובת הגבינה. יוצקים על בסיס האגוזים שבתבנית. מקררים לפחות ארבע שעות. מכינים את הג'לי, מקררים מעט ולפני שהוא נקרש יוצקים על העוגה.


שדרוגים וגיוונים:
אפשר להוסיף לג'לי תערובת של פירות יער או דובדבנים טריים או משומרים.
אפשר להחליף את השוקולד הלבן שבבסיס העוגה בשוקולד מריר ללא סוכר. כדאי להוסיף את הממתיק בהדרגה ולטעום כל פעם עד שמגיעים לטעם הרצוי (חמותי, למשל, אהבה את העוגה עם רבע כוס סוכר בלבד). אפשר לוותר על הג'לטין שבעוגה ולהגיש אותה חצי קפואה. אפשר להמיר את האגוזים בפצפוצי אורז.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי