
חברה פנתה אליי במצוקה: יש לה אבנים בכיס המרה והרופאים אמרו לה לא לאכול שמן בכלל. "אין לי שום מתכון שמתחיל בלי לטגן בצל", היא אמרה באומללות. אכן, בצל מטוגן מוסיף הרבה טעם לתבשילים שונים והופך קציצות ופשטידות לעסיסיות ומלאות טעם.
ניסיתי לחשוב איך לטגן בצל בכאילו - והצלחתי. בישול הבצל במעט מים עד שהוא מתקרמל יוצר בצל במרקם דומה מאוד לבצל מטוגן. את הבצל הזה מוסיפים לקציצות עדשים כדי להוסיף להן עסיסיות.
לבצל:
2 בצלים קצוצים
מלח
כף סוכר
מים
לקציצות:
2 כוסות עדשים ירוקות מושרות שלוש שעות
½ חבילת כוסברה
½ כפית אבקת אפייה
2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות היטב
מלח ופלפל
½ כפית כמון
הכנה:
מניחים את הבצל בסיר שטוח ומוסיפים לו מלח, סוכר ושתי כפות מים. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מדי פעם. אם הנוזלים מתאדים מוסיפים עוד כף אחת או שתיים של מים. מבשלים כרבע שעה עד שהבצל שחום. מכניסים את כל חומרי הקציצות למעבד מזון - חוץ מהבצל. מעבדים בפולסים קצרים ומדי פעם מנקים את דפנות הכלי. העיסה צריכה להיות טחונה היטב כדי שלא תתפרק באפייה.
מוסיפים את הבצלים. יוצרים קציצות עגולות, ואופים חמש דקות בתנור חם על נייר אפייה.
פורסם בפנימה