קיש פלפלים ללא גלוטן
קיש פלפלים ללא גלוטןצילום: פנימה

חטיפי עוף מצופים ללא גלוטן
הם טעימים, קלילים ופריכים. נשנוש כיפי וטעים, כמנה ראשונה או עיקרית. לרוב הציפוי מכיל קמח ובירה, ששניהם עשירים בגלוטן. במתכון הזה ממירים את הקמח בקמח חומוס. אפשר לקנות אותו בחנויות תבלינים או בחנויות טבע, שימו לב לא להתבלבל עם קמח חומוס קלוי שמיועד לגונדי. אפשר לתבל לפי הטעם. אני מעדיפה תיבול עז.

חומרים:
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות גדולות (2x2 ס"מ בערך)
שמן לטיגון
לבלילה:
כוס קמח חומוס לא קלוי
מלח ופלפל
½ כפית כמון
½ כפית קינמון
½ כפית זרעי כוסברה טחונים
2 כוסות סודה קרה
הכנה:
מערבבים את קמח החומוס עם התבלינים. 
מוסיפים סודה בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת רביכה בסמיכות של בלילת פנקייק בערך. טובלים את קוביות העוף בבלילה ומטגנים בשמן עמוק.
 גיוון ושדרוג:
במקום לתבל את הבלילה רק ממליחים אותה לפי הטעם, ואת נתחי העוף טובלים ברוטב צ'ילי מתוק לפני הטבילה בבלילה.

קיש פלפלים ללא גלוטן (וביצים)
במקום להשתמש בבסיסי קיש עשוי קמח משתמשים בקמח תירס. 
כדי שקמח התירס יהיה אכיל חייבים לבשל אותו קודם במים או בחלב.
לבסיס:
2 כוסות קמח תירס לבישול מהיר (קמח תירס לפולנטה)
2 כוסות חלב
2 כוסות מים
25 גרם חמאה
מלח
3 כפות גבינה צהובה מגוררת
לציפוי:
250 גרם גבינת שמנת
200 גרם גבינת פטה
½ כפית בזיליקום יבש
2 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים
2 פלפלים צהובים חתוכים לרבעים
מלח
שום כתוש
כף שמן זית
הכנה:
מחממים בסיר את המים, החלב והמלח. כשהנוזל רותח מוסיפים בבת אחת את כל קמח התירס ומערבבים היטב. 
מבשלים במשך חמש דקות, מערבבים מדי פעם. מוסיפים חמאה וגבינה ומסירים מהאש. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. אופים רבע שעה בתנור חם.

בינתיים מכינים את הציפוי:
מערבבים את הפלפלים עם שמן זית, מלח ושום כתוש. קולים בגריל התנור עד שקליפת הפלפלים משחימה קלות. מכניסים לשקית ניילון או לסיר עם מכסה כדי להקל על הקילוף. מקלפים את הפלפלים וחותכים לרצועות. מערבבים את הגבינות עם הבזיליקום ומורחים על הפולנטה האפויה. מסדרים על הגבינה את הפלפלים הקלויים. אופים רבע שעה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

    גיוונים ושדרוגים:
 אפשר להשתמש בבסיס הפולנטה להכנת פיצה. כדאי להוסיף לגבינות זיתים שחורים קצוצים או עשבי תיבול מגוונים.  אפשר להוסיף על הגבינות ירקות קלויים נוספים, כמו חצילים, קישואים וכו'. להכנת חטיפי פולנטה מלוחים אפשר להוסיף לפולנטה שקדים מלוחים או בוטנים קלויים, ולאפות בלי ציפוי כלל. מוציאים מהתנור וחותכים למרובעים פריכים. שומרים עד שלושה ימים בקופסה סגורה. 

פורסם ב"פנימה"
לרכישת מנוי