עוגת שוקולד בלי ביצים
עוגת שוקולד בלי ביציםצילום: פנימה

קציצות בלי ביצים
תפקיד הביצה בתערובת הקציצות הוא לאחד את המרכיבים ולמנוע את התפרקותם במהלך הבישול. שימוש בעיסת בשר קרה גורמת לחלבון שבבשר להתגבש, וכך הקציצות לא יתפרקו. בקציצות שאין בהן ביצה עדיף שלא להוסיף ירקות מגירי נוזלים כמו תפוחי אדמה וקישואים.


חומרים:
500 גרם בשר טחון (עוף, בקר, הודו)
½ חבילה פטרוזיליה קצוצה
בצל קטן קצוץ דק
עלים מגבעול סלרי אחד, 
קצוצים דק
מלח ופלפל
½ כפית בהרט
½ כפית כמון

לרוטב:
1 בצל חתוך לרצועות
2‑3 כפות שמן
3 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות
3 קישואים חתוכים לרצועות
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל
כפית כורכום
½ כפית זנגוויל (ג'ינג'ר)

הכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות ומכניסים למקרר לשעה.
בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים, ומטגנים תוך כדי ערבוב שלוש-ארבע דקות. מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות עד שהקישואים רכים. מגבירים את הלהבה ומחכים שהרוטב יבעבע היטב. יוצרים קציצות מהעיסה הקרה ומכניסים לרוטב המבעבע. 
מבשלים עשר דקות. מגישים עם קוסקוס או אורז לבן.

עוגת שוקולד בלי ביצים
כשראיתי לראשונה מתכון לעוגה בלי ביצים הייתי בטוחה שמדובר בטעות. חומץ? בעוגת שוקולד? הרעיון נראה לי מוזר, וכפית חומץ לא נראתה לי כפריט משמעותי בהכנת עוגה. התוצאה הייתה עוגה טעימה אבל בית מלא פירורים מעצבנים. עם הזמן הבנתי שתפקיד החומץ בעוגה הזו הוא לקשור את כל המרכיבים ולייצר עוגה רכה ונימוחה. 

חומרים:
2 כוסות קמח
כוס קקאו
½ כוס שמן
שקית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
½1 כוסות סוכר
כפית חומץ
2 כוסות קפה רותח, כפית נס קפה לכל כוס


הכנה:
מערבבים את כל החומרים, ואופים בתבנית 24 כחצי שעה. 
היזהרי מאפיית יתר! יש להוציא את העוגה מהתנור כשמכניסים קיסם למרכז העוגה והוא יוצא עם פירורים לחים עליו.

ציפוי גנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
½ מכל שמנת מתוקה

הכנה:
ממיסים יחד את השמנת והשוקולד במיקרוגל. 
מערבבים עד שנוצר רוטב סמיך. 
יוצקים על העוגה.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי