
חומרים:
4 כוסות קמח
2 כפיות שטוחות מלח
כף גדושה סוכר
כף גדושה שמרים
1/8 כוס שמן זית
½1 כוסות מים
לתיבול:
¼ כוס שמן זית, ¼ כפית כמון, ½ כפית אורגנו ושן שום כתושה
או ¼ כוס שמן זית עם כף תבלין זעתר
הכנה:
מערבבים את המלח והקמח, יוצרים גומה ומוסיפים את שאר החומרים. לשים היטב לקבלת בצק רך מאוד ודביק. אם יש מיקסר, לשים במהירות גבוהה כעשר דקות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשניים ומעבירים לתבנית. מותחים בידיים משומנות לקבלת כיכר אליפטית ושטוחה.
מערבבים את השמן עם התבלינים ומורחים על הלחם.
מתפיחים כעשרים דקות. אופים ב‑180 מעלות כעשרים דקות, עד שהפוקצ'ה זהובה.
פורסם בפנימה