ערב לביבות לכל המשפחה

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות, לביבות סלק, או לביבות יו-יו אלג'יראיות: שלושה מתכונים להדלקת נרות אחת.

יפעת הלל , כ"ד בכסלו תשע"ו

ערב לביבות לכל המשפחה-ערוץ 7
לביבות תפוחי אדמה
צילום: פנימה

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות
הכי פשוטות והכי טעימות. באפייה מומלץ לשמן את התבנית לפני הנחת הלביבות, כדי ליצור מעטה פריך וזהוב.
חומרים: 
10 תפוחי אדמה מגורדים
2‑3 בצלים מגורדים
מלח ופלפל
3 ביצים
4 כפות קמח
הכנה:
מערבבים את הבצל ותפוחי האדמה עם המלח והפלפל, מניחים במסננת ומדי פעם דוחסים כדי להגיר את הנוזלים.
מוסיפים ביצים וקמח ומטגנים בשמן חצי עמוק, או אופים בתבנית משומנת בחום בינוני כ‑40 דקות.


לביבות סלק 
הלביבות הכי יפות וטעימות שיצא לי לאכול, אם כי אני חייבת להודות שרק אני והבת הגדולה אהבנו אותן. מומלץ להגיש עם מעט שמנת חמוצה.
חומרים: 
3 סלקים גדולים מגורדים בפומפייה
2‑3 גזרים מגורדים בפומפייה
מלח ופלפל
½ כפית סומק (לא חובה)
4 כפות קמח
3 ביצים
כפית סוכר חום (עדיף בהיר)
הכנה:
מערבבים את הגזר, הסלק, המלח והפלפל, ומשהים בקערה לרבע שעה. 
מסננים את הנוזלים שהצטברו. הסלק והגזר אמורים להיראות קצת מעולפים. מוסיפים את שאר החומרים. מטגנים בשמן לא עמוק, או אופים בתבנית משומנת.


לביבות יו-יו אלג'יראיות
מתכון של שכנתי האהובה ציפורה חג'ג', שדואגת לפנק אותנו בעוגות המדהימות שלה כמעט בכל שבת. את הלביבות האלה אל תנסו לאפות, כי תקבלו סתם עוגיות יבשושיות וחסרות עניין.
חומרים:
5 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפייה
4 ביצים
½ כוס סוכר
קליפת לימון
½ כוס שמן
¼ כוס מיץ תפוזים או מים
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
½1 כוסות מים
כוס סוכר
כף מי זהר או מי ורדים
טיפת מיץ לימון
להגשה: 
סוכר או קוקוס
הכנה:
טורפים היטב את הביצים ומוסיפים את שאר החומרים. לשים לבצק אחיד ורך, לא נורא אם הוא טיפה דביק. נותנים לבצק לנוח כשעה. לוקחים כדור בצק קטן, בגודל של כדור פינג פונג בערך, ויוצרים בו חור כך שמתקבלת מעין טבעת. מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד להזהבה. טובלים בסירופ הסוכר וזורים מעל קוקוס או סוכר.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי