קדירת עוף בירקות
קדירת עוף בירקותצילום: פנימה


חומרים:
5‑7 כרעי עוף
כף שמן זית
2 פקעות שומר פרוס לרצועות
200 גרם שעועית ירוקה טרייה או קפואה
5‑6 תחתיות ארטישוק
5‑6 שיני שום שלמות
מלח ופלפל
כפית כורכום
כפית חוויאג' למרק
¼ כפית כמון
כפית זרעי חרדל (לא חובה)
¼ כפית שבבי צ'ילי (לא חובה)
כף פטרוזיליה קצוצה
גבעול סלרי קצוץ עם העלים

הכנה:
מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב, מוסיפים את העוף ומשחימים אותו היטב משני הצדדים.
מערבבים בקערה את כל הירקות והתבלינים מלבד הסלרי. מוסיפים כפית שמן וכוס מים, ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, עד שיש בעבוע עדין מאוד. מכסים ומבשלים שעתיים. חצי שעה לפני סוף הבישול מפזרים את הסלרי הקצוץ. מגישים על ערימת אורז לבן עם לימון פרוס, שכל אחד יסחט לעצמו.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי