צוות הדיאטניות בבית החולים לניאדו בנתניה החליט לקיים סדנת בישול ייחודית במחלקת הדיאליזה בבית החולים. המטרה העיקרית בסדנה הייתה לאפשר גיוון רב יותר בתפריט של חולי הכליות המטופלים בבית החולים.

יוזמת הסדנה, דיאטנית מחלקת דיאליזה עדי גור, הסבירה שחשוב להוכיח למטופלים שאפשר ליהנות מאוכל טעים למרות המגבלות הרפואיות המונעות מהם מאכלים רבים אחרים.

יצוין כי הצרכים התזונתיים של מטופלי דיאליזה מחייבים אותם לצרוך חלבון וקלוריות במינונים גבוהים משאר האוכלוסייה, אך הם מוגבלים באכילת פירות וירקות עקב האשלגן שהם מכילים. כמו כן, נאסר על מטופלי הדיאליזה לאכול סיבים תזונתיים המכילים זרחן.

ההגבלות הללו, מסבירים צוות הדיאטניות, גורמות לחולים רבים להפחית בצריכת מזונות באופן כללי – דבר אשר מסוכן לבריאותם. בנוסף, חולי דיאליזה סובלים ממחלות רקע נוספות והם זקוקים לכמויות גדולות של חלבון משום שהם מאבדים חלבון במהלך הטיפול עצמו.

"המטופלים הבינו עם תום הסדנה שלמרות הכל - אפשר לאכול, ואפילו ליהנות מהאוכל", מסכמת גור.