
לפירות:
6 אגסים רכים מקולפים וחצויים
כ-15 תותים חצויים
½ כוס סוכר
כף מיץ לימון
שקית סוכר וניל
לבלילה:
כוס קמח
כוס סוכר
2 כפות שקדים טחונים (לא חובה)
½ כוס שמן (או 100 גרם חמאה מומסת)
כוס מים או מיץ תפוזים
כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל איכותית
הכנה:
מערבבים את התותים, האגסים הסוכר, תמצית הווניל והלימון.
מסדרים בתבנית אפייה בצפיפות. אופים בתחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כ‑40 דקות, עד שהפירות רכים. מערבבים את כל חומרי הבלילה ושופכים על הפירות האפויים. מנמיכים את חום התנור ל‑180 מעלות, ואופים כחצי שעה עד שהמאפה זהוב.
גיוונים:
במקום אגסים ותותים אפשר להשתמש בכל תערובת פירות שתרצו. למשל, תפוחים ואגסים מתובלים בקינמון,
או תותים ובננות עם החלפת הסוכר בסוכר חום.
פורסם בפנימה