קדירת בשר עם ירקות שורש
קדירת בשר עם ירקות שורשצילום: טוב רואי

חומרים:
נתח בשר שריר או צוואר 
במשקל 1.5 ק"ג
מלח ופלפל
כף שמן 
½ ק"ג ארטישוק ירושלמי 
(בטטה קסביה, תפו"א ירושלמי)
5‑6 תפו"א גדולים חתוכים, או ק"ג תפוחי אדמה בייבי
2 לפתות מוצקות מקולפות  וחתוכות לרבעים
ראש סלרי מקולף וחתוך לרבעים
3 ראשי פטרוזיליה מקולפים 
וחתוכים לרבעים לאורך
כוס שעועית לבנה שהושרתה לילה 
½ כפית כמון
כף אבקת מרק
מים רותחים
בערך כוס עלים קצוצים: סלרי, כוסברה, פטרוזיליה, מנגולד 
(סוג אחד או תערובת)

הכנה:
מחממים את השמן, ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר ומטגנים בשמן הרותח מכל הצדדים עד שהוא נעשה שחום. 
מוסיפים את הירקות ומכסים את הסיר. מנערים מעט, עד שהירקות "מזיעים". מתבלים ומוסיפים את השעועית. מוסיפים מים רותחים שיכסו את כל המרכיבים שבסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה מאוד, לפלטה או לתנור. 
מבשלים מכוסה ארבע שעות. חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את העלים הירוקים.

פורסם ב"פנימה"

לרכישת מנוי