פרוסות חציל אפויות
פרוסות חציל אפויותצילום: פנימה

חציל פיקנטי 

פרוסות חציל ברוטב עגבניות מתובל. 

חומרים: 
פרוסות חציל אפויות או מטוגנות משני חצילים
1 בצל קצוץ
2 עגבניות מקולפות קצוצות
3 כפות רסק עגבניות
1 פלפל ירוק חריף קטן פרוס לטבעות דקות
מלח ופלפל
½ כפית כמון

הכנה:
מטגנים את הבצל בסיר קטן עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהן רכות מאוד. מוסיפים רסק, פלפל, תבלינים וחצי כוס מים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את העגבניות.

פרוסות חציל אפויות

פורסים שניים-שלושה חצילים לעיגולים בעובי חצי סנטימטר. משמנים תבנית אפייה במעט שמן. מניחים את פרוסות החציל בשכבה אחת ומורחים אותן במעט שמן בעזרת מברשת. אופים בחום בינוני-גבוה עד שפרוסות החציל מזהיבות.

חציל בתחמיץ 

פרוסות חציל מטוגנות או אפויות משני חצילים בערך 

4 מלפפונים חמוצים קצוצים
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
¼ כוס חומץ
מלח ופלפל
3 שיני שום קצוצות
כפית פפריקה

הכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לחצילים. מערבבים היטב. החציל יספוג את הטעמים אחרי כמה שעות. לגיוון אפשר להוסיף לתחמיץ שתי עגבניות חתוכות לקוביות וכמה עלי כוסברה קצוצים.

חציל תאילנדי

פרוסות חציל משני חצילים בערך
1 פלפל אדום קלוי קלוף
1 פלפל צהוב קלוי קלוף
2 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
¼ כוס סוכר
מלח
¼ כוס מיץ לימון
כף חומץ
הכנה:
מערבבים את כל החומרים.

חציל בלאדי

חציל בטחינה עם שדרוגים.

חומרים: 
1 חציל חצוי
2 כפיות שמן
מלח
½ כוס טחינה גולמית
½ כוס מים קרים
מיץ מחצי לימון
מלח

להגשה:
כף צנוברים קלויים
גבעול פטרוזיליה קצוץ
אפשר להוסיף זרעים ומיץ מעגבנייה אחת

הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.
מורחים את פני החציל בשמן - החלק החתוך בלבד. אופים בתנור חם כעשרים דקות, עד שפני החציל משחימים.
לטחינה: מערבבים את כל החומרים לקבלת טחינה סמיכה.

הגשה: 
מחממים את החציל מעט (על הפלטה). סמוך לארוחה שופכים על חצאי החציל שלושה או ארבעה כפות טחינה. מפזרים מלמעלה את הצנוברים, הפטרוזיליה וזרעי העגבנייה.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי