חזה עוף ממולא
חזה עוף ממולאצילום: פנימה

חזה עוף ממולא בשר ואגוזים ברוטב סילאן

למלית:
½ כוס אגוזי פקאן
2 כפות פיסטוקים
½ כוס אגוזי מלך
1 בצל קצוץ
300 גרם בשר טחון
מלח ופלפל
כפית תבלין ראס אל-חנות
½ כפית כמון
כף סילאן
5‑6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
לעוף:
10 יחידות חזה עוף פרוס דק
½ כוס סילאן 
כף מיץ לימון
כף רוטב סויה
מלח ופלפל
¾ כפית צ'ילי גרוס
הכנה:
מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את חזה העוף לחצי שעה. בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים את האגוזים ומערבבים עם הבשר, הבצל, הפטרוזיליה וכל התבלינים. שׂמים פרוסת חזה עוף על משטח עבודה, ומניחים בקצה שתיים-שלוש כפות מהמילוי. מגלגלים לרולדה ועוטפים בניילון נצמד. מהדקים חזק, כך שהניילון ישמור על צורת הרולדה. שומרים במקרר חצי שעה עד שעה, כדי שהעוף ישמור על צורתו. מחממים מעט שמן במחבת עם מכסה, ומטגנים את גלילות העוף מכל הצדדים להזהבה קלה.  מוסיפים למחבת את נוזלי המשרה של העוף עם חצי כוס מים רותחים. מבשלים רבע שעה על להבה נמוכה, עד שהרוטב מסמיך והחזה מוכן.

סלט חיטה עם תאנים ואגוזים
מתאים כתוספת מרעננת למנה עיקרית או כמנת פתיחה קלילה.
חומרים:
2 כוסות חיטה מושרית שלוש שעות
כ‑10 תאנים יבשות (דבלים) חתוכות לשמיניות
½ חבילת פטרוזיליה קצוצה - עלים בלבד
½ כוס אגוזי קשיו קלויים
½ כוס אגוזי פקאן 
½ כוס אגוזי לוז מסוכרים
½ כוס בוטנים מלוחים
גרגירים מרימון אחד (או כוס חמוציות)
לרוטב:
מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות דבש
½ כוס מיץ לימון
הכנה:
מסננים את החיטה המושרית ומבשלים כחצי שעה, עד שהחיטה רכה אבל עדיין נגיסה. מערבבים את החיטה עם שאר המצרכים. מכניסים את חומרי הרוטב לצנצנת ומנערים היטב. 

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי