
חומרים:
נתח סלמון שלם
2 סלקים גדולים חתוכים לקוביות
5 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח גס
לרוטב:
5 שיני שום חתוכות לקוביות קטנות
חתיכת ג'ינג'ר חתוכה לקוביות קטנות
¼ כוס סוכר חום
כוס טריאקי
1/3 כוס שמן
¼ כוס מים
הכנה:
לרוטב: מטגנים את השום והג'ינג'ר עם רבע כוס שמן. מוסיפים רבע כוס מים וסוכר חום, ולאחר מכן מוסיפים רוטב טריאקי.
מניחים את קוביות הסלק בתבנית אפייה, בוזקים מעליהן שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. אופים ארבעים דקות בתבנית מכוסה בנייר כסף. מוציאים מהתנור ומניחים את הסלמון מעל הסלק. מורחים את הדג בשמן זית, בפלפל שחור ובמלח גס.
מחזירים לתנור לאפייה בלי נייר כסף כעשרים דקות. שימו לב שהדג לא מתייבש. מוציאים מהתנור ומורחים את רוטב הטריאקי על הדג והסלק בעזרת מברשת (אם הרוטב מתקשה אפשר לחמם אותו מעט).
פורסם בפנימה