מרק שוקולד
מרק שוקולדצילום: יונתן זינדל פלאש 90

חומרים: 
200 גרם שוקולד מריר
1 ליטר חלב
1 גביע שמנת מתוקה
כוס קפה חזק (אפשר להכין משתי כפות קפה מגורען)
¼ כפית צ'ילי גרוס
כוס סוכר חום כהה
2-1 כפות ליקר קפה או ברנדי
לציפוי:
4 עלי פילו
2 כפות אבקת סוכר
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם שקדים פרוסים

הכנה:
מכניסים את כל מרכיבים המרק לסיר, ומחממים עד שהשוקולד נמס. לא מרתיחים.
מוזגים ממרק השוקולד לספלים או לקעריות עמוקות שאפשר להכניס לתנור. מורחים חמאה בין שכבות עלי הפילו, וגוזרים מהבצק עיגולים שיכסו את פתח הספלים. מניחים על כל ספל עיגול של עלה פילו ומהדקים בעזרת חוט כותנה.  מורחים את הבצק במעט חמאה ומפזרים אבקת סוכר ושקדים פרוסים. כרבע שעה לפני האכילה מכניסים לתנור בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) ואופים עד שהבצק זהוב והמרק חמים.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי