קובה תמרים
קובה תמריםצילום: יונתן זינדל פלאש 90

חומרים:

2 כוסות סולת
4 כפות קמח
כף אבקת סוכר
½ כפית קינמון
¼ כפית ציפורן
¼ כוס שמן
¾ כוס מים

למלית:
קופסת ממרח תמרים
100 גרם אגוזים שבורים
קורט פלפל שחור
½ כפית קינמון
¼ כפית הל
שמן לטיגון
דבש להגשה


אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי המעטפת לבצק לח. אם הוא יבש מדי מוסיפים מעט מים. מערבבים את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול. 

יוצרים מהבצק כדורים בגודל אגוז מלך ופותחים בהם חלל גדול, עם דפנות דקות כמה שיותר. שמים כף גדושה של מילוי וסוגרים לכדור. מגלגלים בין כפות הידיים ליצירת מעין גליל עם שפיצים בקצה. מטגנים בשמן חם. מגישים עם מעט דבש. 

מי שנמנעת מטיגון יכולה לבשל את הכדורים בסירופ סוכר: שתי כוסות סוכר ושלוש כוסות מים מתובלים במיץ מחצי לימון. מביאים לרתיחה, מוסיפים כדורים ממולאים ומבשלים 15 דקות. שומרים בתוך הנוזל.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי