מוס גבינה עם קראנץ
מוס גבינה עם קראנץצילום: יונתן זינדל פלאש 90

חומרים:
מְכל שמנת מתוקה
500 גרם גבינת עיזים רכה או גבינה רגילה
100 גרם גבינת פטה עיזים או גבינה מלוחה אחרת
100 גרם בוטנים מטוגנים שבורים

לטוויל:
200 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
כף גרגירי פרג שלמים

הכנה:
מקציפים את השמנת ומערבבים עם הגבינה. 
מפוררים את הגבינה המלוחה ומוסיפים לקצפת. מניחים בגביע או בצלוחית קטנה כף מוס, מפזרים בוטנים שבורים ומניחים מלמעלה עוד כף מוס. מפזרים מעט בוטנים שבורים ומקשטים בטוויל גבינה.

הכנת הטוויל:
מערבבים את הגבינה המפוררת עם הפרג.
על גבי נייר אפייה משטחים עיגולי גבינה בקוטר 3 ס"מ.  אופים בחום בינוני עד שהגבינה נמסה ומשחימה בקצוות. מוציאים מהתנור ומגלגלים כל עיגול גבינה על גבי ידית עגולה של כף.  מחכים שיתקרר ומוציאים.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי