
בישראל חוששים כי כמו בביקורים קודמים של סגן נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, גם הפעם תעיב תקרית על הגעתו לכאן.
ביידן ינחת היום (שלישי) בישראל ויוועד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם הנשיא ראובן ריבלין. הוא אמור לעסוק כאן בין היתר בקידום מזכר ההבנות להגדלת הסיוע הבטחוני לישראל - תהליך שהחל בקצב מהיר - ונתקע בעת האחרונה.
עם זאת, הפרסומים סביב ביטול הביקור של נתניהו בארה"ב שתוכנן להמשך החודש והתגובה האמריקנית עלולים ליצור מצב מביך, רגע אחרי שהממשל מתח ביקורת על העובדה שלמד על הביטול מכלי התקשורת.
בלשכת ראש הממשלה הבהירו לנו הבוקר את הפרטים שוב - אולי מתוך כוונה להרגיע את הרוחות ולהביא את הדברים באופן ברור יותר.
"ביום שישי האחרון במהלך פגישה בבית הלבן, הביע שגריר ישראל בוושינגטון רון דרמר את הערכתו של ראש הממשלה נתניהו לנכונותו של הנשיא אובמה להיפגש עימו - אם יחליט לנסוע לוושינגטון", אמרו בלשכת נתניהו והוסיפו כי "עם זאת, דרמר גם הודיע שקיים סיכוי גבוה שראש הממשלה לא יגיע לוושינגטון - ותשובה סופית תינתן ביום שני לאחר שישוחח על כך עם ראש הממשלה".
בלשכה ממשיכים לתאר את השתלשלות האירועים. "ביום שני בערב טענו דיווחים בתקשורת שנתניהו לא ייסע לוושינגטון וטענו באופן שגוי, שהנשיא אובמה אינו מוכן להיפגש עם ראש הממשלה. משרד ראש הממשלה מיהר לתקן את הדיווח השגוי ועדכן באופן רשמי את הממשל שנתניהו לא יגיע לוושינגטון".
בסביבת נתניהו מצהירים הבוקר כי "ראש הממשלה מצפה לביקורו בישראל של סגן הנשיא ביידן ולדון עימו באתגרים הגדולים שניצבים בפני האזור".
כזכור הלילה אמר אחד מדוברי הבית הלבן נד פרייס כי "ארה"ב ציפתה לארח מפגש בין נתניהו ואובמה, אך הופתענו לגלות בכלי התקשורת כי ראש הממשלה במקום לקבל את הזמנתנו, בחר דווקא לבטל את הביקור. הדיווחים על כך שלא יכולנו להתאים את עצמנו ללוח הזמנים של נתניהו - אינם נכונים", טען הדובר נד פרייס.
גורמים בלשכת נתניהו הצהירו מיד עם הפרסום לערוץ 7 כי אכן היה ניסיון לתאם פגישה. "ראש הממשלה מעריך את נכונותו של הנשיא אובמה להפגש עימו בוושינגטון ביום שישי לפני הוועידה וטרם נסיעתו של הנשיא לקובה". לדבריהם, "נתניהו החליט שלא לנסוע לוושינגטון בעיתוי הנוכחי, בשיאה של מערכת הבחירות המקדימות בארה״ב".
עוד עניינים שהכריעו את הכף נגד הנסיעה היו העובדה שמזכר ההבנות בנושא הסיוע הביטחוני לישראל עדיין לא קרוב להשלמה - וכן ביקורו של סגן הנשיא בישראל.

