
חומרים ל‑20 יחידות:
לבצק:
½ קילו קמח
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
ביצה אחת
כפית מלח
¼1 כוסות מים
כפית שמרים
למלית:
300 גרם גבינת ריקוטה
ארבעה פלפלים אדומים מתוקים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות (טיפ להכנה: מניחים על תבנית התנור, קולים 30 דקות בחום של 200 מעלות עד שהפלפלים משחירים אך לא נשרפים. מוציאים מהתנור ומכניסים לשקית סגורה. לאחר שהפלפלים מתקררים מוציאים אותם מהשקית ומקלפים בקלות)
ממרח פסטו (אפשר קנוי, ולמשקיעים הנה מתכון ביתי מנצח: חבילת עלי בזיליקום, 2 שיני שום, חופן אגוזי מלך, מעט מלח ו‑½ כוס שמן זית)
למטבל:
מְכָל שמנת חמוצה
שן שום מגורדת
עלי נענע קצוצים דק
מעט מלח
לפני האפייה:
ביצה
שומשום שחור או רגיל
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי הבצק היבשים ומוסיפים את החמאה והמים. לשים היטב עד לקבלת מרקם אחיד ולא דביק. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח. מניחים שעה להתפחה.
בינתיים מכינים את ממרח הפסטו: טוחנים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד. אם המרקם סמיך מדי אפשר להוסיף מעט שמן זית. יוצרים מהבצק עיגולים בגודל של כדורי פינג פונג, ומרדדים כל כדור לעיגול שטוח ולא עבה. במרכז כל עיגול מניחים בשכבות: פסטו, ריקוטה ופלפלים. השכבות יוצרות צבעוניות מעניינת. מקפלים את העיגול לשניים כך שתיווצר צורת חצי עיגול, וסוגרים את הקצוות בעזרת לחיצות מזלג.
מורחים ביצה ושומשום, ואופים 30 דקות בחום של 180 מעלות.
לאחר האפייה מניחים בצלחת צבעונית לצד מטבל השמנת, ושולחים כמשלוח מנות שווה במיוחד.
פורסם בפנימה
