ניוקי אה לה רומנה
ניוקי אה לה רומנהצילום: שילה כנרתי

לניוקי:

2 כוסות סולת

ליטר חלב

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

ביצה אחת

100 גרם גבינת פרמז'ן

מלח, פלפל ואגוז מוסקט

לריבת בצל (צנצנת של 500 גרם):

3 בצלים גדולים פרוסים לרצועות דקות

2 כוסות סוכר לבן

½ כוס סוכר חום

כפית גרידת לימון

3 כפות שמן

אופן ההכנה:

מרתיחים ליטר חלב, מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל.

מוסיפים בהדרגה את הסולת ומערבבים כל הזמן עד שמתקבל מרקם סמיך.

מסירים מהאש ומוסיפים את הביצה, החמאה ו‑50 גרם גבינת פרמז'ן.

משטחים על גבי תבנית ומקררים היטב.

קורצים עיגולים בעזרת כוס ומעבירים לתבנית משומנת מעט.

מורחים מעל הניוקי חמאה ומגררים פרמז'ן בנדיבות.

אופים 20 דקות ב‑180 מעלות עד להזהבה.

להכנת ריבת הבצל:

חוצים את הבצלים ופורסים אותם לפרוסות דקות ומטגנים עד להזהבה.

מוסיפים את הסוכר ואת גרידת הלימון, ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה.

מערבבים כל כמה דקות עד לקבלת מרקם ריבתי.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי