טרטלטים במגוון טעמים
טרטלטים במגוון טעמיםצילום: שילה כנרתי

חומרים ל‑10 יחידות בקוטר 10 ס"מ:

לבצק:

2 כוסות קמח

200 גרם חמאה (חתוכה לקוביות)

ביצה אחת

מעט מלח

למילויים:

1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות

25 גרם חמאה

6 פרחי ברוקולי קפוא או טרי

10 פטריות שמפיניון טריות חתוכות לרבעים

2 פלפלים אדומים צלויים

קינמון, מלח ופלפל

לרויאל:

ביצה אחת

½ מכל שמנת מתוקה

½ מכל שמנת חמוצה

3 כפות קמח

50 גרם גבינת פרמז'ן

אגוז מוסקט

פלפל שחור

מלח

אופן הכנת הבצק:

מערבבים את כל חומרי הבצק יחד ולשים בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד.

מקמחים משטח עבודה, מרדדים וחורצים עיגולים בגודל כוס (רחבה יחסית).

מכניסים את העיגולים בצורת קערה לתבנית סיליקון שקעים או לתבניות קיש קטנות, ואופים 10 דקות ב‑180 מעלות.

מוציאים מהתנור ומקררים מעט.

למילוי בטטה: מטגנים קוביות קטנות של בטטה במעט חמאה עד לריכוך. מתבלים במעט פלפל שחור וקינמון.

למילוי פטריות: מקפיצים פטריות שמפניון חתוכות לרבעים במעט חמאה בתיבול מלח ופלפל (מקפיצים מעט זמן, כדי שהפטריות לא יתכווצו).

למילוי פלפלים: קולים בתנור, מקררים, מקלפים ופורסים לרצועות דקות.

למילוי ברוקולי: מפשירים ומסננים את הנוזלים. מרתיחים במים חמים כעשר דקות, מסננים את המים ומיד מקררים בקערה עם מי קרח לשמירה על הצבע.

הרכבה:

מניחים בתחתית הבצק כף מהמילוי הרצוי, מעליו בוזקים מהרויאל ומגרדים מעט פרמזן.

מכניסים לתנור לאפייה במשך 20 דקות.

מגישים לצד סלט ירקות שורש מרענן.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי