
חומרים:
חבילת ראשי ארטישוק של סנפרוסט
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
צרור כוסברה
10 עלים בודדים של נענע
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום
ביצה אחת
מלח
פלפל
שליש כפית ראס אל-חנות (תערובת תבלינים לקציצות שיש בכל חנות, אך בכל חנות היא מורכבת אחרת. מהניסיון שלי, היא תמיד טעימה)
לציפוי:
קמח מצה
ביצה
לרוטב:
חבילה של עלי סלק קצוצים לרצועות דקות (כולל הגבעול)
קישוא אחד גדול חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום פרוסות דק
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות דקות
צרור כוסברה
4 כפות שמן
כוס מים
מיץ מחצי לימון
כמון, כורכום, מלח, פלפל, מרק עוף, פלפל אנגלי (כמויות התיבול הן לפי הטעם. כדאי לשים מעט בהתחלה ולטעום, עד שמגיעים לטעם הרצוי)
אופן ההכנה:
מבשלים את תחתיות הארטישוק במים חמים עד לריכוך - 30 דקות בערך על אש גבוהה.
מסננים נוזלים ומקררים.
מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים את הבשר עם עשבי התיבול, הבצל והשום ומתבלים במלח, פלפל וראס אל-חנות. מוסיפים ביצה ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים וממלאים את תחתיות הארטישוק בכדורי הבשר.
לאחר שכל תחתיות הארטישוק מלאות בבשר, טובלים את התחתיות בביצה ואז בפירורי מצה (כמו שניצל). מטגנים בשמן לא עמוק משני הצדדים, כשתי דקות מכל צד.
מניחים בינתיים על נייר סופג.
להכנת הרוטב:
בסיר רחב בוזקים ארבע כפות שמן ומטגנים קלות את השום והבצל.
אחרי שתי דקות מוסיפים את שאר הירקות, מאדים תוך כדי ערבוב כחמש דקות ומוסיפים כוס מים ומיץ לימון.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.
מבשלים כ‑20 דקות על אש נמוכה.
לאחר שהרוטב מקבל ארומה והירקות כבר בשלים, מוסיפים את תחתיות הארטישוק הממולאות ומבשלים 30 דקות נוספות.
פורסם ב"פנימה"