קציצות דגים
קציצות דגיםצילום: פנימה

לקציצות:

300 גרם פילה דג מרלוזה נקי מעצמות

300 גרם פילה טונה

5 שיני שום קלופות

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

תפוח אדמה אחד קטן מגורד דק

ביצה

מלח

פלפל

כוס שמן לטיגון

לימון אחד להשריה

לרוטב:

4 כפות שמן

8 עגבניות קלופות

6 שיני שום קלופות

בצל אחד גדול

רבע כפית כמון

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית אבקת מרק עוף

מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה:

מנקים את הדגים מעצמות ומשרים במיץ מלימון אחד כשעה, כדי להיפטר מריח מוגזם.

טוחנים במג'ימיקס את הדגים עם השום ועשבי התיבול, עד שהתערובת חלקה ואחידה.

לאחר הטחינה מוסיפים את תפוח האדמה המגורד ואת הביצה ומתבלים בפלפל ומלח.

מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה, ומכינים את הקציצות בצורת כדור פוטבול - כדור מאורך ושטוח מעט.

מומלץ להכין את הקציצות בידיים רטובות מעט, כך קל יותר ליצור צורה יפה.

מטגנים משני הצדדים על אש בינונית עד שהקציצה מוכנה (חוצים קציצה אחת באמצע ואפשר לראות שהדג מוכן לאכילה).

מניחים על נייר סופג.

הכנת הרוטב:

קוצצים את שיני השום והבצל ומטגנים עד להזהבה, חמש דקות בערך.

מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים כחמש דקות נוספות.

מתבלים בכמון, במרק עוף, בפפריקה חריפה ובפפריקה מתוקה (אפשר לוותר על החריפה אם אתם לא בעניין), במלח ובפלפל ומבשלים כעשרים דקות נוספות.

כאשר הרוטב מוכן מניחים את הקציצות מלמעלה ומגישים לצד לימון טרי.

פורסם ב"פנימה"

לרכישת מנוי