לחם בשר של אלינור
לחם בשר של אלינורצילום: דעאל סבטייה

חומרים לשתי כיכרות גדולות:

½ קילו קמח

כף שמרים יבשים

כפית מלח

2 כפות סוכר

½ כוס שמן

כוס מים

למילוי:

½ קילו בשר טחון

2 בצלים גדולים קצוצים

4 שיני שום קצוצות

3 כפות שמן

מלח

פלפל

כמון

פפריקה

כורכום

מעט אגוז מוסקט

לציפוי:

ביצה

גרעיני חמנייה קלופים

הכנה:

מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים מים ושמן ולשים היטב.

מניחים להתפחה שעה, לשים שוב ומניחים לרבע שעה.

מטגנים בצל ושום במעט שמן.

לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את הבשר. מבשלים כעשר דקות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהבשר מבושל היטב.

מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.

הרכבה:

חותכים את הבצק לארבעה כדורים שווים.

מרדדים כל כדור ויוצרים עיגול שטוח ומוארך, כל שני עיגולים ייצרו לנו כיכר לחם אחת גדולה.

מניחים נייר אפייה על תבנית ומעליו עיגול מרודד אחד.

מפזרים על הבצק חצי מכמות הבשר, אך משאירים את הדפנות נקיים ממילוי.

מניחים עיגול בצק מלמעלה ומהדקים היטב את הצדדים. ניתן להיעזר בקצה של מזלג.

מורחים ביצה ומפזרים גרעיני חמנייה קלופים.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות ל‑30 דקות, או עד שהלחם נראה אפוי וכהה.

מגישים חם לצד טחינה וסלט קצוץ.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי