סלט דלורית עם רוטב טחינה מתוק
סלט דלורית עם רוטב טחינה מתוקצילום: דעאל סבטייה

חומרים:

דלורית אחת גדולה חתוכה לקוביות קטנות

4 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

2 כפות צנוברים קלויים

10 עלי נענע קצוצים

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

¼ כוס טחינה גולמית

¼ כוס סילאן

¼ כוס מים

אופן ההכנה:

משטחים את קוביות הדלורית על מגש אפייה ובוזקים מעליה מעט שמן זית, פלפל גרוס ומלח גס.

אופים בתנור ב‑200 מעלות במשך 30 דקות. מכסים בנייר כסף ל‑20 דקות נוספות. לאחר מכן מוציאים את נייר הכסף ונותנים לדלורית להזהיב מעט.

לאחר שהדלורית מתרככת מוציאים מהתנור ומקררים.

מערבבים את הטחינה הגולמית עם סילאן ומים עד לקבלת קרם אחיד.

משטחים את תערובת הטחינה על צלחת יפה. מניחים מעליה את קוביות הדלורית ומעליהן כוסברה, נענע, בצל ירוק וצנוברים.

אפשר לבזוק מעל המנה מעט שמן זית להוספת רעננות.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי