
חומרים:
½ קילו חומוס יבש שהושרה במים לפחות 18 שעות
4 שיני שום
2 פרוסות לחם שהושרו במים (רק החלק הלבן, הפנימי)
צרור עלי כוסברה
צרור עלי פטרוזיליה
בצל גדול אחד
חצי כפית סודה לשתייה
4 כפות קמח
כפית כמון
מלח
חצי כוס מים
ליטר שמן לטיגון עמוק
הכנה:
טוחנים במג'ימיקס את הבצל, השום, הכוסברה והפטרוזיליה.
לאחר שהתערובת טחונה היטב מוסיפים את שיני השום וטוחנים שוב. יש לשים לב שהתערובת לא תהיה חוֹלית אלא טיפה יותר גסה, כדי שבכדורי הפלאפל עצמם יהיה אפשר להרגיש את הקראנץ' של החומוס.
מוסיפים את הלחם לעוד טחינה קצרה בפולסים (לחיצות קצרות).
מעבירים את כל התערובת לקערה ומוסיפים קמח, סודה לשתייה, מלח, כמון ומים לפי הצורך.
המרקם צריך להיות רך ולא יבש.
מרתיחים שמן עמוק וקורצים כדורים בעזרת מכשיר להכנת פלאפל או בידיים (לא לשכוח להרטיב מעט את הידיים לפני עשיית הכדורים).
מטגנים את הכדורים בשמן עמוק.
מגישים בפיתה טרייה עם סלטים רעננים.
פורסם ב''פנימה''
