מעורב ירושלמי על פטרייה
מעורב ירושלמי על פטרייהצילום: דעאל סבטייה

חומרים ל‑6 מנות:

למעורב:

4 כפות שמן

300 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות

300 גרם תערובת של טחול, כבד ולבבות מוכשרים וצלויים

3 בצלים גדולים חתוכים לחצי ואז לפרוסות

מלח

פלפל

אבקת מרק עוף, כמון, פפריקה, כורכום לפי הטעם

לפטרייה:

6 פטריות פורטבלו גדולות וטריות

שמן זית להברשה

2 כפות סילאן

הכנה:

מערבבים את שמן הזית והסילאן ומושחים בהם את הפטרייה מכל צדדיה.

מטגנים על מחבת פסים כדקה מכל צד, כדי שהפטרייה תקבל טעמים ורכות.

מטגנים את הבצל עד להזהבה ורכות במשך 7‑10 דקות, ומוסיפים את חלקי העוף השונים.

מטגנים עד לבישול מלא ומוסיפים את התבלינים.

מטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות נוספות.

מניחים במרכז כל פטרייה חופן מהמעורב.

מגישים על מעט ירק רענן, חסה מסוגים שונים ועלי בייבי.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי