אצבעות לחם שום
אצבעות לחם שוםצילום: שאטרסטוק

חומרים:

3 כוסות קמח

כפית מלח

כף סוכר

כף שמרים

3 כפות שמן זית

¼1 כוסות מים פושרים

½ כפית שום גבישי

2 כפות סולת

שמן זית

מלח גס

אבקת שום

הכנה:

מערבבים את המלח עם הקמח (למניעת מגע ישיר בין המלח לשמרים).

מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר ולשים לבצק גמיש ונעים.

יש ללוש את הבצק לפחות עשר דקות כדי לקבל את המרקם העשיר של הפוקצ'ה.

מניחים לתפיחה לחצי שעה עד ארבעים דקות.

מפזרים סולת על משטח עבודה ומרדדים עליה את הבצק לעלה מלבני בעובי סנטימטר וחצי.

מורחים בשמן זית ומפזרים שום גבישי ומלח גס.

חותכים לאצבעות בעובי ובאורך הרצויים, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים כעשרים דקות בחום בינוני בתנור מחומם מראש.

פורסם ב''פנימה''

לרכישת מנוי