סמבוסק בטעמים
סמבוסק בטעמיםצילום: שאטרסטוק

חומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

3 כפות שמן

כף מלח

כף סוכר

¼2 כוסות מים פושרים

הכנה:

מערבבים את הקמח עם המלח ומוסיפים שמרים, סוכר ושמן.

מוסיפים מים ולשים לבצק רך, גמיש ולא דביק.

מתפיחים ארבעים דקות.

מחלקים את הבצק לעשרים כדורים.

מרדדים כל כדור לעיגול, מניחים את המילוי הרצוי במרכז העיגול ומקפלים את הבצק על המלית, כך שמתקבל חצי עיגול ממולא.

מורחים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

מניחים את הסמבוסק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עשר דקות.

אופים בתנור חם (180 מעלות) כרבע שעה.

מילוי בטעם פיצה

חומרים:

3 עגבניות מרוסקות (או 3 כפות רסק עגבניות)

כף שמן

½ כפית אורגנו

3‑4 עלי בזיליקום קצוצים

שן שום כתושה

מלח ופלפל

גבינה צהובה מגורדת

זיתים

הכנה:

מחממים את השמן ומטגנים בו את השום במשך שלושים שניות.

מוסיפים עגבניות ותבלינים, ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם.

אם משתמשים ברסק עגבניות מוסיפים רבע כוס מים לאחר הטיגון הראשוני של הרסק.

מורחים מילוי על הבצק, מפזרים גבינה וזיתים, מקפלים ואופים לפי ההוראות.

מילוי בצל ופטריות

חומרים:

1 בצל חתוך לרצועות

1 קופסת פטריות שמפיניון

מלח ופלפל

½ כוס גבינה צהובה מגוררת

הכנה:

מטגנים את הבצל במעט שמן, מוסיפים את הפטריות ומתבלים.

מערבבים עם הגבינה הצהובה.

מילוי פלפל וגבינה

חומרים:

2 פלפלים מתוקים

שן שום כתושה

כף שמן זית

150 גרם גבינה בולגרית

הכנה:

קולים את הפלפלים שלמים בתנור חם עד שהקליפה נחרכת, ומעבירים לכלי סגור לצינון.

מקלפים את הפלפלים וחותכים לרצועות.

מערבבים את הרצועות עם שום כתוש ושמן זית.

מערבבים עם גבינה בולגרית מפוררת.

מילוי גבינה וזיתים

חומרים:

250 גרם גבינה לבנה

כוס זיתים קצוצים

הכנה:

מנקבים חמישה-שישה חורים במכסה הגבינה, ומניחים אותה הפוכה בתוך מסננת או צלחת קטנה שמונחת על צלחת גדולה, כך שהנוזלים יוכלו לטפטף בחופשיות.

מערבבים את הגבינה עם הזיתים.

אפשר לתבל בעשבי תיבול שונים לפי הטעם.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי