כדורי גבינה
כדורי גבינהצילום: שאטרסטוק

חומרים:

3 מְכלי שמנת חמוצה

2 מכלי לבן, גיל או אשל

מעט מלח

אפשרויות לציפוי:

זיתים קצוצים

שומשום

זעתר

צנוברים קלויים

פפריקה רגילה או מעושנת

שבבי שקדים מטוגנים

פקאן מסוכר

הכנה:

מערבבים את השמנת, הלבן והמלח ומעבירים לבד חיתול שמונח בתוך מסננת.

מניחים את המסננת מעל צלחת או קערה עמוקה שתקלוט את הנוזלים.

משאירים את הגבינה שלוש שעות בטמפרטורת החדר, ואז מעבירים למקרר ל‑24 שעות.

מדי פעם מרוקנים את הנוזלים שהצטברו בתחתית המסננת (חשוב שהנוזלים המופרשים לא ייגעו בגבינה שבמסננת).

אחרי 24 שעות מתקבלת גבינה מוצקה למדי.

מפזרים על צלחת שטוחה את הציפויים הרצויים.

יוצרים מהגבינה כדורים בידיים רטובות, ומגלגלים בציפוי הרצוי.

מעבירים לכלי הגשה ומכסים בניילון נצמד עד השימוש.

פורסם ב''פנימה''

לרכישת מנוי