
חומרים:
חבילת דפי לזניה (מומלץ של ברילה)
לתערובת הירוקה:
חבילת עלי בזיליקום קצוצים
3 שיני שום קצוצות
חבילת עלי מנגולד
מכל שמנת מתוקה 38%
כוס חלב
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
לתערובת הלבנה:
מכל גבינת ריקוטה
מכל שמנת חמוצה
2 ביצים
לציפוי:
150 גרם גבינת פרמז'ן או גבינה צהובה
הכנה:
חולטים את עלי המנגולד כחמש דקות במים חמים לריכוך. מעבירים לקערת מי קרח לשתי דקות, כדי לשמור על הצבע. מסננים וקוצצים.
מטגנים במעט חמאה את השום. מוסיפים את עלי הבזיליקום הקצוצים ואת עלי המנגולד הקצוצים, מערבבים היטב ומוסיפים את השמנת והחלב.
מתבלים במלח ופלפל.
להכנת התערובת הלבנה מערבבים בקערה נפרדת את הביצים, השמנת והריקוטה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
משמנים תבנית מלבנית במעט שמן, ומניחים שכבה של דפי לזניה (חמישה או שישה דפים בכל שכבה).
יוצקים מעל שכבת עלי הלזניה כשליש מהתערובת הירוקה.
מניחים שכבת דפי לזניה נוספת, ויוצקים מעליה חצי מהתערובת הלבנה.
ממשיכים שוב באותו הסדר, כך שיהיו שתי שכבות לבנות ושלוש שכבות ירוקות. השכבה העליונה צריכה להיות ירוקה.
מפזרים מלמעלה גבינת פרמז'ן או גבינה צהובה.
אופים מכוסה בנייר אלומיניום בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.
לאחר 40 דקות בודקים בעזרת מזלג שדפי הלזניה רכים ומוכנים לאכילה. אם נראה לכם שהדפים מעט יבשים ולא קיבלו מספיק נוזלים, אפשר למזוג בצדדים חלב שייכנס בין השכבות.
מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ‑10 דקות נוספות להשחמה.
פורסם בפנימה