
לבלינצ'ס (10‑12 יחידות):
4 ביצים
כוס חלב
כוס מים
50 גרם חמאה
½1 כוסות קמח
מעט מלח
למילוי:
2 שיני שום חתוכות לקוביות קטנות
שקית ערמונים (מוכנים לאכילה) חתוכים לרבעים
250 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם חמאה
אגוז מוסקט
מלח
פלפל
לרוטב:
כף שמן
3 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
½ כוס אגוזי מלך
מְכל שמנת מתוקה 38%
פלפל שחור
מלח
אגוז מוסקט
פתיתי גבינת פרמז'ן
הכנה:
מערבבים היטב את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת דלילה ואחידה בלי גושים.
משמנים מחבת במעט מאוד שמן.
על מחבת משומנת וחמה מוזגים חצי כוס מהבלילה, ומבשלים על אש בינונית כשתי דקות מכל צד (אפשר להיעזר ברינג לקבלת עיגולים אחידים).
מטגנים ב‑50 גרם חמאה את שיני השום והערמונים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מקררים מעט ומוסיפים את גבינת הריקוטה.
ממלאים את הבלינצ'סים בתערובת הערמונים והגבינה: מניחים את המילוי באמצע, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים. מניחים בתבנית.
להכנת הרוטב מטגנים במעט שמן את שיני השום, מוסיפים את האגוזים והשמנת המתוקה ומתבלים.
יוצקים את הרוטב על הבלינצ'סים, מפזרים מלמעלה פתיתי גבינת פרמז'ן ואופים בתנור 10‑15 דקות עד להזהבה.
מגישים חם.
פורסם ב''פנימה''