חומרים ל‑8 מנות בכוס קינוח סטנדרטית:
לקראמבל:
½1 כוסות קמח
100 גרם חמאה
4 כפות סוכר חום
½ כוס פקאנים טחונים גס
לתערובת הגבינה המתוקה:
מכל שמנת להקצפה 38%
2 כפיות אינסטנט פודינג בטעם וניל
150 גרם גבינת מסקרפונה
לרוטב התותים:
500 גרם תותים חתוכים לקוביות
2 כוסות סוכר
מיץ מלימון אחד
½ כפית תמצית וניל
הכנה:
מערבבים היטב את חומרי הקראמבל עד לקבלת תערובת פירורים.
משטחים את התערובת על גבי תבנית, ואופים בחום של 180 מעלות במשך 15‑20 דקות.
מוציאים מהתנור ומקררים. לאחר שהקראמבל קר, מפוררים אותו לפירורים גסים ומניחים בתחתית הצנצנות.
מקציפים את השמנת עם הפודינג עד לקבלת קצפת יציבה ואוורירית.
מקפלים בעדינות פנימה את גבינת המסקרפונה, ומניחים בצנצנות מעל הקראמבל.
מבשלים את התותים עם הסוכר והלימון במשך חצי שעה, עד שהתותים מתרככים והסוכר נראה כנוזל אדום אך לא מצומצם מדי. שימו לב: אנחנו רוצים רוטב, לא ריבה.
יוצקים את הרוטב מעל הקראמבל.
פורסם בפנימה