סול מטוגן
סול מטוגןצילום: דעאל סבטייה

נסיכת הנילוס - בישול

אינו מתייבש בבישול, כך שאפשר לבשל אותו על אש נמוכה בשילוב ירקות כגון פלפלים עם רוטב שומני ועשיר בתבלינים. הדג יישאר רך, עסיסי וטעים.

סלמון - בתנור

טעים ויפה, אך קצת חוששים ממנו כי הוא עלול להתייבש בדקה אחת מיותרת בתנור.

שימו לב ובדקו כל כמה דקות את רמת העשייה של הדג. ברגע שהוא מוכן אך עדיין רך - הוציאו במהירות מהתנור. מדובר על בין 10 ל‑15 דקות בתנור, תלוי בגודל הנתח ובעובי שלו.

סול - טיגון

הסול הוא דג לבן, נקי ודק דק דק. אני מטגנת את הסול בציפוי עדין אך כפול: אני מצפה בקמח, בביצה ובתבלינים, ואז שוב בקמח או בפירורי לחם. כך נוצרת שכבה קראנצ'ית טעימה שעוטפת את רכות הדג. הטיגון קצר והעונג ארוך.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי