
חומרים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
4 כפות סוכר
כוס שמן
3 כוסות מים
המלצות לתוספות:
בצל סגול
פלפלים בצבעים
בזיליקום
עגבניות
מעל התוספות:
שום גבישי
מלח גס
שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים את רכיבי הבצק היבשים ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים. משאירים רבע כוס שמן לציפוי הבצק לאחר הלישה.
לשים היטב, מומלץ במיקסר.
בשמן שנותר משמנים את הבצק ומתפיחים כשעה, לשים שוב וממתינים 15 דקות נוספות.
מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים ומשטחים כל כדור בנפרד. מומלץ שלא לרדד אלא לעבוד עם הידיים.
כאשר הבצק כבר שטוח וגדול, משטחים אותו בעזרת האצבעות כך שייווצרו מעין גומות.
נותנים לבצק לנוח ולתפוח עשר דקות נוספות לפני ששמים עליו את התוספות.
מניחים על הבצק את הירקות שאתם אוהבים (אפשר גם בלי).
זורים מלמעלה מלח גס ושום גבישי ומזלפים שמן זית בנדיבות.
אופים 20‑25 דקות, עד שהפוקאצ'ה עשויה היטב וצבעה זהוב ויפה.
מגישים לצד סלט ירקות קצוץ טרי.
פורסם ב"פנימה"