
חומרים:
½ קילו דג לבן נקי מעור ועצמות (נסיכה או בקלה)
שמן לטיגון
למשרה:
¼ כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון
כפית חרדל דיז'ון
מלח
פלפל
לבלילה:
½ כוס קמח
כפית שטוחה של אבקת אפייה
ביצה אחת
¼ כוס מים
2 שיני שום מגורדות
מלח
פלפל
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מנקים את הדג מעור ומעצמות ושוטפים היטב.
חותכים לרצועות, לא דקות מדי כדי שהדג לא יתפרק.
מערבבים את רכיבי המשרה בקערה ומשרים את רצועות הדג כחצי שעה.
מערבבים את רכיבי הבלילה היטב. שימו לב שהתערובת לא דלילה מדי ולא סמיכה מדי, כמו בלילה של פנקייק. אם הבלילה סמיכה מדי אפשר להוסיף מעט מים, ואם היא דלילה מדי יש להוסיף מעט קמח.
מחממים שמן לטיגון, כמו לשניצל - לא עמוק מדי אך לא מעט מדי.
טובלים את אצבעות הדג בבלילה ומטגנים 4‑6 דקות, עד שהציפוי מזהיב ונהיה קראנצ'י.
מגישים עם קטשופ, מיונז וירקות חתוכים.
פורסם ב''פנימה''