לביבות בטטה אפויות
לביבות בטטה אפויותצילום: דעאל סבטייה

אני מעדיפה לאפות כדי להימנע מטיגון יתר, אבל אין ספק שאפשר גם לטגן אותן.

הכנת הלביבות לפעמים קצת מסובכת כי הבלילה נדבקת לידיים, אז טיפ קטן: הניחו לידכן צלוחית עם מים והרטיבו את הידיים לפני שאתן יוצרות את העיגולים ללביבות.

חומרים:

3 בטטות גדולות

תפוח אדמה בינוני

½ כפית קינמון

ביצה

50 גרם חמאה

לציפוי:

פירורי לחם

למטבל:

גביע גבינה לבנה

5 גבעולי שמיר קצוץ

5 גבעולי פטרוזיליה קצוצה

שן שום מגורדת

מלח

אופן ההכנה:

אופים את הבטטות ואת תפוח האדמה בקליפתם ובשלמותם כ‑40 דקות בחום של 200 מעלות, עד שהם רכים. מקררים ומקלפים.

מועכים היטב ומוסיפים לתערובת את החמאה, הביצה ומעט קינמון. מערבבים היטב.

מכינים כדורים (מומלץ בידיים רטובות), משטחים אותם מעט, מצפים בפירורי לחם ומניחים על גבי נייר אפייה.

אופים כ‑30 דקות בחום של 180 מעלות.

בזמן האפייה מערבבים היטב את כל רכיבי המטבל, ומגישים לצד הלביבות כשהן חמות חמות והמטבל קר.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי