חומרים: 3 כוסות אפונה יבשה מושרית כשלוש שעות במים קרים בצל גדול קצוץ 5 גזרים חתוכים לקוביות מלח ופלפל 5‑6 עלי פטרוזיליה גבעול סלרי אפשר: מעט כמון הכנה: מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים לו את הגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב חמש דקות. מוסיפים אפונה מסוננת ומערבבים. מוסיפים שמונה כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים שעה וחצי על להבה נמוכה, במכסה חצי סגור. מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים טוחנים בבלנדר מוט. מוסיפים את העלים ומבשלים עוד עשרים דקות. לפני ההגשה מוציאים את העלים. פורסם בפנימה לרכישת מנוי